Het keuzevak

Het keuzevak Fashion is voor meisjes in de basis-en kaderberoepsgerichte leerweg. De lessen worden gegeven in leerjaar 3 en 4. Het is een praktisch vak, er wordt geleerd door in de les veel te oefenen en samen te werken. De leerlingen ontdekken zo waar hun talenten liggen. Ook het aanleren van een beroepshouding is heel belangrijk. Als de leerling Fashion bij haar vindt passen, dan kan ze begeleiding krijgen om een vervolgopleiding te vinden in deze richting. In leerjaar 4 werken de leeringen aan een afstudeerproject, waarin ze laten zien wat ze allemaal geleerd hebben en waar ze goed in zijn. Dit is onderdeel van het schoolexamen.
 

De opdrachten

Per week worden 6 lessen gegeven in het professioneel ingerichte Fashionlokaal. De leerlingen krijgen les in haarverzorging, nagel- en huidverzorging. Er wordt gekeken naar de mode van het moment maar ook van vroeger, de zogenaamde modegeschiedenis. Er wordt ook gekeken naar de mode in andere landen en culturen. De leerlingen maken zelf modeaccessoires, werken met textiel  en houden zich bezig met styling. In het lokaal worden sfeervolle prestentaties in een bepaalde stijl gemaakt bijvoorbeeld voor de Open Dagen, Kerstmis of Valentijnsdag.
 

De toekomst

Alle werkstukken worden gefotografeerd voor een mooi portfolio dat meegenomen kan worden naar een vervolgopleiding. Om de smaak te pakken te krijgen staan hieronder foto’s van het werk van de leerlingen uit de Fashionklas. Veel plezier!