Het keuzevak

Recreatie is een veelzijdig keuzevak in het derde en vierde leerjaar. Naast het onderdeel recreatie bestaat het uit de onderdelen: Evenementen, facilitair en sport & bewegen. Voor ieder wat wils dus!
 

De opdrachten

Deze veelzijdigheid wordt weerspiegeld in de opdrachten. Zo krijgen leerlingen de ene keer de opdracht om een speurtocht in het Vondelpark te organiseren, terwijl een andere keer de leerling zelf een foto-opdracht op Schiphol uitvoert. Het ene moment zitten ze op de fiets naar Volendam en het andere moment staan ze in de keuken een driegangen maaltijd voor de docenten te bereiden. Dan weer wordt op school de basis van EHBO aangeleerd, om vervolgens scheidsrechter te zijn bij een zelf georganiseerd sporttoernooi. Of leerlingen gaan de stad in met een iPad om een vlog te maken boordevol informatie voor echte toeristen!
 

De toekomst

Recreatie is dus iedere week anders. Maar bij alle opdrachten geldt dat wordt samengewerkt met klasgenoten, er iets wordt organiseerd voor een onbekende doelgroep en dat er daarbij gebruik wordt gemaakt van ICT en andere digitale hulpmiddelen. Dus gegarandeerd dat de leerlingen heel veel leren en ervaring opdoen voor misschien een toekomstige beroep!

 

filmbeeld