Menu

leerjaar 2
Maatschappelijke stage
oktober-juli

Sluiten

Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

Alle leerlingen uit leerjaar 2 gaan gedurende het schooljaar vier uur stage lopen in de buurt van de school. Leerlingen maken met buurtbewoners of organisaties afspraken over activiteiten die alleen tijdens schooltijd kunnen worden uitgevoerd.

De leerlingen gaan in tweetallen invulling geven aan hun maatschappelijke stage. Een stageteam van docenten ziet toe op het tot stand komen van de contacten en de uitvoering.
Stage-activiteiten zijn bijvoorbeeld:

* De buurtbewoner met rolstoel vaker begeleiden naar buiten;

* Lichte huishoudelijke klusjes;

* Boodschappen doen;

* Huisdieren uitlaten,

* Voorleesmomenten op de basisschool of assistentie bij een sporttoernooitje

* Gezelschapsspelletjes (dammen, kaarten etc) met ouderen

* Organiseren van activiteiten voor buurtbewoners op school en of buurthuis. Denk aan een spelletjesmiddag, speeddaten met buurtbewoners, schoonmaakacties etc.

Aanmelden stageplek via de Huygens Chatbot.
Buurtbewoners en organisaties kunnen via de app Huygens College Chatbot aan het stageteam vragen of leerlingen verschillende klusjes kunnen doen of diensten kunnen verlenen. De app is te downloaden via de app store of google play.

Ook bewoners kunnen via de app hun diensten aanbieden (hulp of begeleiding aan leerlingen geven bij werkstukken, spreekbeurten of voor een gastles over hun beroep etcetera) .


Leerlingen kunnen helpen om de app te downloaden. Neem hiervoor contact op met huygens@huygens-college.nl of bel naar 020-7880880.

Agenda