Menu

Digitaal aanmelden vanaf 8 maart.

Sluiten

Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

Welke stappen moeten worden gezet om een kind uit groep 8 aan te melden voor het Huygens College?

In verband met de coronacrisis heeft de vereniging van Amsterdamse schoolbesturen (OSVO) besloten de aanmeldingsprocedure voor de Centrale Loting en Matching met ingang van 2021 volledig digitaal te laten verlopen.Dit betekent dat ouders/verzorgers nu zelf –digitaal– het aanmeldingsformulier voor hun kind gaan invullen. Ook de aanmelding van leerlingen bij hun school van eerste voorkeur verloopt digitaal.
De ouders ontvangen uiterlijk 8 maart een brief met een stap-voor-stap-instructie.


Stap 1 De basisschool verstuurt een e-mail waarmee ouders de voorkeurslijst en de aanmelding kunnen realiseren

De leerkracht van groep 8 of intern begeleider stuurt de ouders op uiterlijk 8 maart 2021 een e-mail van ELK. Dat gebeurt via het ELK-systeem door middel van de knop ‘stuur een e-mail voor digitaal aanmelden’.
In de e-mail staan de persoonlijke inloggegevens waarmee ouders toegang krijgen tot het ouderportaal. Hier kunnen ouders voor hun kind een account aanmaken voor de Centrale Loting en Matching.

Stap 2 De ouders controleren de gegevens. Ouders/verzorgers hebben na inloggen in het ouderportaal toegang tot het persoonlijk aanmeldingsformulier voor hun kind.
Zij controleren of de gegevens van hun kind kloppen.
Als de gegevens onjuist zijn, nemen zij contact op met de leerkracht van groep 8 of de intern begeleider.

Stap 3 De ouders vullen het aanmeldingsformulier in. Bij het invullen van het aanmeldingsformulier volgt de ouder de aanwijzingen van het systeem.
Wie de voorkeurslijst invult kan op ieder gewenst moment stoppen en later weer verdergaan; ingevoerde keuzes blijven staan.
Als de ouder de lijst definitief gemaakt heeft, zijn er geen wijzigingen meer mogelijk.