Menu

Onderwijs

Sluiten

Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

Onderwijs

In leerjaar 1 en 2, de onderbouw, volgen alle leerlingen bijna dezelfde algemeen vormende vakken. Leerlingen mogen kiezen tussen Frans of Duits.
In de bovenbouw, vanaf leerjaar 3, gaan ze verder in het profiel naar keuze. In het profiel is meer aansluiting bij de vervolgopleidingen en beroepspraktijk. In het vierde leerjaar doen de leerlingen hierin eindexamen.

Veel leerlingen verlaten het Huygens College met een diploma op een hoger niveau dan het advies van de basisschool. Op basis of kader is het mogelijk om enkele vakken op een hoger niveau te doen. Dit wordt op het diploma vermeld.


Bij 'Groep 8' staat meer info over onderwijs in de onderbouw.


Profielen

Heb je een creatief brein en vind je het leuk om met computers te werken? Of zie jij jezelf in de toekomst wel een eigen bedrijf runnen? In de derde klas kies je het profiel dat aansluit op jouw interesses. Daarbinnen volg je AVO-vakken, waarmee je je algemene kennis bijspijkert. Daarnaast is er een beroepsgericht programma. Wat dat je oplevert? Een pakket kennis en vaardigheden waarmee je een volgende stap kunt zetten in de richting van jouw toekomst.

Extra

Naast de algemeen vormende vakken hebben wij veel aandacht voor kunst, cultuur en sport. Heerlijk om te doen en gezond voor lichaam en geest! Wij denken met je mee over je toekomst en hebben hiervoor zelfs een apart vak: Loopbaanoriëntatie- en begeleiding (LOB).

Onze cijfers


geslaagd in 2022
leerlingen/docenten
doubleert niet
lessen in 2021-2022
lokalen