Menu

Mozaïek

Sluiten

Begin met typen in het veld hierboven en de resultaten komen direct hieronder te staan

op school
Kunst

Op het Huygens College worden telkens nieuwe dingen bedacht om de school gezelliger te maken. Zo ontstond het idee om een serie picknicktafels op het plein te zetten. Het is een populaire plek geworden om lekker in de zon een boterham eten of gewoon te chillen met je vrienden in de pauze of na de lessen. Alleen werd het beton wel wat grauw en vies. Dat kon mooier. En daar hebben alle leerlingen van leerjaar 1 t/m 3 toen wat aan gedaan.

Steentje bijdragen
In de lessen kunst hebben ze ontwerpen gemaakt van fantasiedieren. Door ze samen te voegen tot een geheel ontstond een bont gezelschap van slangen, vogels, viervoeters en gruwelijke monsters. Deze voorstelling is steentje voor steentje door de leerlingen omgetoverd in een groots mozaïek voor de tafelbladen en banken van de picknickplekken.

Proces
Het vraagt heel wat vakmanschap om een mozaïek te maken. Daarom hebben we de expert van Bisscheroux Mozaïeken uitgenodigd om ons hierbij te helpen. Vooral zijn tip om steentjes met verschillende tinten te mixen werkte erg goed, daardoor lijken de figuren tot leven te komen. Na een paar weken steentjes plakken onder zijn begeleiding heeft Bisscheroux alles gelijmd en gevoegd op de tafels.

Toekomst
Niets is voor de eeuwigheid, maar dit mozaïek blijft nog wel heel lang te bewonderen. Zelfs zolang dat als de kinderen van de leerlingen die het hebben gemaakt naar het Huygens gaan, ze ook nog aan deze tafels zullen zitten. Ze kunnen dan zien wat hun papa of mama heeft gemaakt toen ze even oud waren als zijzelf. Leuk idee toch! En er staan nog meer betonnen bankjes op het plein die opgeknapt kunnen worden. Wie weet gaan we daar komend schooljaar mee aan de slag en kan ook jij een steentje bijdragen.


Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van Stadsdeel West, regiegroep Helmersbuurt en Woltjer Stichting.

Meer projecten

I WAS HERE

Metropolis West